Gümüş Böceği İlaçlama
GÜMÜŞ BÖCEĞİ – GÜMÜŞ BÖCEĞİ RESİMLERİ – GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLACI – GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ HAKKINDA BİLGİ BULABİLİRSİNİZ
Gümüş böceği küçük omurgasız hayvanlardan, gümüş grisi renginde olup kanatları olmayan bir böcektir.Gümüş böceğinin bedeni üçgen olup kafa ve göğüs kısmı geniş, kuyruk kısmı ise nisbeten dar olan bir böcek türüdür.böcek
Gümüş böceğinin derisi katman katmandır ve vücutlarının alt tarafında toplamda sekiz adet ayak vardır. Gümüş böceğini diğer böcek grubundan ayıran en önde özelliği vücutlarının üçgen oluşu ve kuyruk kısmında ise üç adet çıkıntısının olmasıdır.
Gümüş böceği türlerinin boy ve yapıları birbirlerinden farklılık gösterir. Gümüş böceklerinin boyları ortalama 3 santimetre civarındadır ve renkleri oldukça canlıdır. Gümüş böcekleri sıcaklığı ve nemi seven canlılardır, kuru ve soğuk havaları pek sevmezler. Gümüş böcekleri evdeki kâğıt ve plastik gibi maddelerden oluşan eşyalara zarar verdiği gibi evdeki tahıl ve besin maddelerine de zarar verirler.
Haşere Kontrol Tavsiyeleri
Yaklaşık 12 mm uzunluğunda, mutfaklarda ve banyolarda nemli alanlarda bulunan puro şeklinde, gümüş-gri, kanatsız bir böcek. Gece alışkanlığı vardır, ancak genellikle pürüzsüz yüzeylere tırmanamayacağı için banyolara, lavabolara veya porselen eşyalara hapsolmuştur. Hızlı hareket eder ve kuyruk ucunda üç uzun kıl bulunur.
Bazen kağıda zarar verir, ancak tutkallar, duvar kağıdı macunu ve karbonhidrat gıda artıkları gibi nişastalı maddelerin kalıntıları ile beslenir.
Yumurtalar çatlaklara ve yarıklara serilir ve larvalar belirsiz sayıda tüylerle büyür. Eğer kaybederse yeni bir bacak büyüyebilir. Yetişkinler üç yıldan fazla yaşayabilir.
Yakından ilgili bir tür olan Ateş Böceği, metalik görünüm olmadan daha düz ve benekli ve sıcak, kuru durumları destekliyor, ancak yine de kuzeni ile aynı şekilde yok edilebilir.
Gümüşçün Böceği için Ne Yapılmalı?
Gümüşcün böceği ile ilgili ne yapabilirim?
Böcek ilaçlama teknisyenlerimiz her ev birbirinden farklıdır prensibi ile evinize özel çözüm önerilerini hazırlayacak ve uygulayacaktır.
- Gümüşçün Böceği Üreme : Gümüşcün böcekleri çiftleşmeden önce aşk dansları yaparlar.Bir dişi gümüşcün böceği türüne bağlı olarak günde 2 yumurta ile 20 yumurta bırakabilir.
Genellikle ev sahipleri gümüşcün böceğini bilmeden evin içine taşırlar. Gümüşcün böcekleri evin içine girdiklerinde depolanmış karton ve plastik kutular üremeye ve çoğalmaya müsait alanlardır.
Bodrumlar ve sürünme alanları gibi sıcak ve nemli alanlar, gümüşcün böceğini çekiyor. Bu haşere temel çatlakları, yırtılmış yüzeyler veya kapıların etrafındaki boşluklar yoluyla evlere girerler.Yemek bulaşıklarını açık bir şekilde dışarıda bırakmak ta gümüşcün böceğini çekecektir.
Profesyonel gümüşçün böceği ilaçlama ve haşere mücadele
Gümüşcün böceği istilasının mücadelesinde profesyonel yardım almanız gereklidir. Yaşadığınız problemleri bölgenizde bulunan böcek ilaçlama ekibiyle paylaşmanız halinde size özel çözüm önerileri üretmeye çalışacaktır.
Gümüş böceği insan veya hayvan kanı ile beslenmezler, bir diğer canlıyı zehirlemezler. Bu bakımdan gümüş böceğinin, insanı ısırması yada sokması gibi bir şey söz konusu değildir. Gümüş böcekleri evlerde lavabo ,banyo, mutfak ve pis su gider boruları çevresinde toplanırlar. Gümüş böcekleri evlerin her tarafında kendilerine besin bulabilirler.
Gümüş böcekleri mekanların dışında ise çatı, bodrum, tavan arası, duvar diplerinde bulunurlar. Yumurtalarını kuytu bölgelere saklarlar. Gümüş böcekleri yılda birkaç kere yumurta bırakırlar ve her yumurtlamada 100 – 140 kadar yumurta bırakabilirler. Gümüş böceği çok hızlı çoğalan bir haşere olup, toplum içerisinde farklı isimler ile de bilinir. İnsanlar arasında gümüş böceğine çatalkuyruk, gümüşcün, gümüşcük vs bilinirler. Gümüş böcekleri insanlara hastalık bulaştırmada da oldukça önemli rol oynayabilirler. Gümüş böceğinin ömrü yaşamını geçirdiği ortama ve mekana bağlı olarak değişir, ortamın nem ve ısısından etkilenir. Bir gümüş böceğinin yaklaşık olarak bir yıl kadar ömrü vardır.